10:17 23 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
168 0 0

Ministrul Finanțelor a vorbit într-o conferiță de presă despre posibilitatea de a revizui aplicarea cotei de impozitare în mărime de 20% pentru sectorul HORECA.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Ministrul Finațelor, Natalia Gavriliță, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre posibilitatea de a revizui aplicarea cotei de impozitare în mărime de 20% pentru sectorul HoReCa.

Ministrul a precizat că în acest sens au fost făcute consultări publice cu oamenii din acest domeniu și că a ascultat toate argumentele. Cu toate acestea, Gavriliță spune că nu va fi anulată impozitarea în mărime de 20 la sută.

”De ce am oferi reducere sectorului HoReCa, care este un sector de consum unde elasticitatea prețurilor am văzut că nu este foarte înaltă, și nu altor sectoare cum ar fi sectoarelor orientate spre export, sectoarele de procesare, de producere”, a precizat ministrul.

Natalia Gavriliță s-a referit și la protestele organizate de cei din sectorul HoReCa. Aceasta a declarat că fiecare om are dreptul să protesteze atunci când nu este mulțumit de o decizie a statului.

Amintim că mai multe localuri din Chișinău și-au sistat activitatea în data de 12 august în semn de protest față de decizia Guvernului de a reveni la cota TVA de 20%. Reprezentanții restaurantelor au declarat că vor cere deputaților să nu voteze pentru creșterea cotei TVA de 20% pentru agenții economici care activează în sectorul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele).

Tematic

Incredibil: Restaurant cu bucate tradiționale moldovenești, deschis în... Alaska (Foto)
Tagurile:
schimba, ministrul Finanțelor


Știrile Zilei