12:17 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Perfuzie

Noi detalii în cazul nuntașilor intoxicați: A fost anunțată cauza

© Sputnik / Юрий Абрамочкин
Societate
Sa primesc un link scurt
437110

Numărul persoanelor care au ajuns la spital după ce s-au distrat la o nuntă într-un local din Capitală crește de la o zi la alta. Mai mult, a fost depistat motivul toxiinfecției.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Au fost scoase la iveală noi detalii în cazul de intoxicație a mai multor persoanele care au participat la o ceremonie într-un local din municipiul Chişinău.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică informează că, dintre cele 51 de cazuri înregistrate până la data de 14 august, au fost confirmate 11 probe pozitive pentru Salmonella Enteritidis la persoanele internate. Alte probe sunt în proces de investigare.

În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv opt copii, din municipiul Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

ANSP atenționează populaţia că, pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, este necesară respectarea cu strictețe a regulilor de igienă. Acest lucru este cu atât mai actual în perioada verii, când se înregistrează temperaturi caniculară

Salmonella este o infecție extrem de periculoasă, care provoacă tulburări grave ale tractului intestinal, iar în anumite cazuri poate duce chiar la deces.

Tematic

Risc sporit de intoxicații alimentare pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor
Tagurile:
salmomella, cauza, intoxicați, nuntă


Știrile Zilei