15:20 24 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
1069610

Angajații, dar și cumpărătorii de la un supermarket din municipiul Sfântul Gheorghe au intrat în panică văzând un șarpe pe rafturile de legume.

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Potrivit declarațiilor oficialilor de la Direcția Sanitar Veterinară Covasna, șarpele găsit în supermarket este inofensiv, însă acesta a fost lichidat până la sosirea herpetologului pentru a-l prinde, întrucât ar fi un șarpe de casă, specie protejată.

„După ce am fost alertaţi (...), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (...) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan”, a menționat șeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna, Siko Barabasi Sandor, pentru Agerpres.

El a mai declarat că șarpele găsit în magazin ar avea 70 de centimetri lungime și

ar fi fost „importat” odată cu smochinele aduse din străinătate.

El a menţionat că a fost vorba despre un şarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

„Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (...) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (...) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat Siko Barabasi Sandor.

După acest caz, au fost retras toate cutiile cu smochine proaspete şi au fost luat măsuri de igienizare, potrivit conducerii magazinului. 

Tematic

Viral: Imagini video incredibile - Vezi ce face un copil cu un șarpe uriaș
Tagurile:
panica, Romania, șarpe


Știrile Zilei