12:52 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Gara de Nord

Antreprenorii cer dublarea tarifelor pentru transportul interurban: În caz contrar – grevă

© Sputnik / Осматеско Дмитрий
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (218)
189110

Transportatorii doresc ca taxele pentru călătoriile interurbane să fie majorate.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Transportatorii cer ca tarifele pentru călătoriile interurbane să fie dublate. Potrivit Președintelui Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a fost înaintat un demers Guvernului în acest sens, dar până în prezent nu au primit un răspuns clar.

”În primele zile de la formarea noul Guvern noi am înaintat un demers prin care cerem revizuirea tarifelor pentru călătoriile interurbane. Nu am primit niciun răspuns clar”, a declarat pentru Sputnik Moldova președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Transportatorii doresc ca taxa pentru călătorie să fie majorată de la 48 de bani pentru un kilometru, la un leu pentru aceiași distanță parcursă. Mai exact, acum călătorii de pe cursa Chișinău-Briceni plătesc 114 lei pentru a ajunge la Briceni. Antreprenorii își doresc însă ca oamenii să plătească 237 de lei, adică dublu.

Transportatorii amenință cu grevă dacă Guvernul nu le va lua în serios doleanțele. Aceștia spun că există o hotărâre de Guvern prin care în fiecare an ar trebui să fie revizuite taxele pentru călătoriile interurbane.

Aceștia spun că din anul 2012 tarifele au rămas neschimbate, dar cheltuielile pentru întreținerea mijloacelor de transport este din ce în ce mai mare de la an la an. Potrivit președintelui Consiliului APOTA, Oleg Alexa antreprenorii sunt gata să renunțe să mai iasă la muncă timp de o zi. Dacă și această acțiune îi va lăsa indiferenți pe membrii Guvernului, atunci vor veni cu mijloacele de transport în fața Guvernului și vor protesta. La fel, vor cere reprezentanților Guvernului să iasă să poarte un dialog.

Тема:
Viața în Moldova (218)

Tematic

Transportatorii amenință cu proteste: Ce îi nemulțumește
Tagurile:
curse interurbane, transport, tarife, antreprenori


Știrile Zilei