10:34 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
293 0 0

Locuitorii Capitalei au mai trecut printr-o experiență neplăcută noaptea trecută. Somnul le-a fost întrerupt din cauza mirosului îngrozitor din Chișinău.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Locuitorii Capitalei se plâng de câteva zile de un miros insuportabil care a cuprins orașul. Aceștia sunt indignați că sunt nevoiți să se trezească în toiul nopții din cauza mirosului îngrozitor. Încă de dimineața rețeaua de socializare Facebook a fost invadată de postări ale oamenilor nemulțumiți că cel puțin odată la două săptămâni sunt nevoiți să suporte mirosul neplăcut. Unii cred că sursa „izului înțepător” este Stația de Epurare a Apelor Reziduale din Capitală, alții spun însă că mirosul vine de la o fabrică de băuturi alcoolice amplasată în sectorul Botanica.

Între timp „SA Apă Canal ” a venit cu o explicație. Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar Stația de Epurare.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției „procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi”.

Apă-Canal precizează că Stația de Epurare lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. Instituția cheamă reprezentanții organelor de stat, competente șă efectueze „măsuri a emisiilor poluanților în aerul atmosferic pe teritoriul Stației de Epurare, inclusiv și în zonele unde persistă miros neplăcut din municipiul Chișinău”, este menționat în comunicat.

Tagurile:
Locuitorii capitalei, Apă Canal Chişinău, miros neplăcut, Stația de Epurare


Știrile Zilei