10:07 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
897 0 0

Un grup infracțional organizat suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari a fost documentat de Poliție.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Mai multe persoane ar putea ajunge pe banca acuzaților după ce au pus în funcțiune un sistem fraudulos de tăinuire a originii și legalizării metalelor de o proveniență dubioasă, prin camuflarea prețului de livrare și achiziție.

În urma investigațiilor efectuate de angajații Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații și Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI sub conducerea Procuraturii Generale s-a descoperit că, în perioada 2017 - iulie 2019, schema infracțională a generat obținerea unor venituri ilicite în proporții deosebit de mari.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și entitățile economice pe care le gestionau bănuiții au fost depistate și ridicate documente pe marginea unor tranzacții dubioase, agende, telefoane mobile și suporturi electronice. În prezent, poliția efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul identificării tuturor persoanelor implicate. Astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă aplicată persoanei juridice de la 650 000 la 800 000 de lei sau cu lichidarea acesteia.

Tagurile:
Scheme dubioase, grup infracțional, Metal, Spălare de bani

Știrile Zilei