13:05 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
229 0 0

Este oare periculos pentru sănătatea chișinăuienilor mirosul insuportabil care persistă în Capitală? Iată ce spune președintele organizației teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik.  Deja de câteva săptămâni Chișinăul este invadat regulat de un miros infernal, iar autoritățile nu pot deocamdată determina care este cauza.

Bineînțeles, multă lume vrea să știe dacă acest miros prezintă pericol pentru sănătate. Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, Vladimir Garaba, președintele organizației teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, a răspuns la această întrebare.

„Vreau să-i liniștesc pe oameni că nu este vorba de o substanță toxică ce afectează organele respiratorii. Nu este o armă chimică”, a spus ecologul.

Apropo, nu toate categoriile de oameni simt doar un disconfort estetic din cauza mirosului insuportabil.

„Pentru cei care suferă de boli ale sistemului nervos, acest miros acționează ca un mijlocitor: atunci când mirosul se intensifică, starea lor de sănătate se agravează”, a menționat Garaba.

Acesta susține că mult mai periculoase sunt substanțele deversate de către întreprinderi în râul Bâc.

„Problema constă în substanțele chimice care distrug tot ce este viu în râul Bâc. De aceea în el deja demult nu mai există organisme vii, cu excepția agenților patogeni. Iar cel mai rău lucru este că în aval oamenii folosesc această apă „moartă” pentru necesitățile din agricultură”, a explicat Garaba.

Tagurile:
sănătate, pericol, miros urât, Râul Bâc


Știrile Zilei