12:19 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Mascat CNA

Noi detalii în cazul ofițerilor INI, reținuți de procurori

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
1150 0 0

Cei doi ofițeri de investigație de la INI au fost reținuți. Aceștia sunt bănuiți de trafic de influență și corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Un șef de direcție și un subaltern din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP au fost reținuți în această dimineață după ce la domiciliile, autoturismele, dar și birourile acestora au descins mascații CNA și procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată cu puțin timp în urmă de Procuratura Anticorupție.

Aceștia sunt învinuiți de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Potrivit informațiilor PA, subalternul șefului de direcție a cerut aproape 15 mii de euro de la un agent economic pentru a-l ajuta să scape de urmărire penală pentru evaziune fiscală. Ambii ofițeri au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA. Cu detalii noi Procuratura Anticorupție va reveni în măsura disponibilității informațiilor care nu afectează buna desfășurare a procesului penal.

Tagurile:
Procuratura Anticoruptie, CNA, INI, Rețineri, noi rețineri in Moldova


Știrile Zilei