12:51 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Lei moldovenești

Adresele de unde puteți ridica banii pentru concediile de boală din iulie și august

© Sputnik / Yana Zaharova
Societate
Sa primesc un link scurt
143 0 0

CNAS a efectuat transferul în sumă de circa 8,2 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie şi august. Iată adresele de unde puteți ridica banii.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunţă beneficiarii că își pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. CNAS a efectuat transferul în sumă de circa 8,2 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie şi august.

Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank și ÎS ”Poşta Moldovei”.

”Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, sau după caz la orice oficiu poştal”, anunță CNAS.

Potrivit legislației naționale, indemnizaţia  pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat. 

Tematic

Important pentru cei care sunt în concediu de boală: Ce trebuie să facă din 18 septembrie
Nu ți-au plătit concediul de boală? Iată unde să te adresezi
Tagurile:
CNAS, boală, indemnizații


Știrile Zilei