01:28 19 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Adunarea generală extraordinara a acționarilor SA ,,Moldovagaz”

Moldovagaz are un nou Consiliu de Observatori. Cine este președintele

© Photo: Moldovagaz / ElenaPerevalova
Societate
Sa primesc un link scurt
21610

Acționarii SA Moldovagaz s-au întrunit astăzi în cadrul unei adunări generale extraordinare. Pe ordinea de zi au fost incluse două chestiuni.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Astăzi, 20 septembrie, a fost aleasă nouă componență a Consiliului de Observatori al SA ,,Moldovagaz”. Votul a fost dat în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor SA ,,Moldovagaz”, unde s-au prezentat 41 de acționari care sunt proprietarii ai 13 milioane 184 de mii 616 acțiuni, ceea ce constituie 98,93% din numărul total de acțiuni cu drept de vot.

Potrivit unei informații plasată pe site-ul oficial al companiei, la Adunarea generală extraordinară a acționarilor au fost examinate două subiecte: încetarea înainte de termen a împuternicirilor unor membri ai Consiliului de Administrație și alegerea noii componențe a Consiliului de Observatori SA ,,Moldovagaz”.

Молдовагаз
© Sputnik / Miroslav Rotari

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare și a Statutului companiei, Adunarea generală extraordinara a acționarilor SA ,,Moldovagaz” a ales prin vot cumulativ noua componență a Consiliului de Observatori. Este vorba despre Elena Burmistrova, Serghei Kuzneț, Victor Valov, Ghenadie Abașchin, Adrian Lupușor, Călin Negură.

După încheierea lucrărilor Adunării generale extraordinare a acționarilor, membrii Consiliului de Observatori s-au întrunit în prima ședință în care au ales președintele Consiliului de Observatori SA ,,Moldovagaz”. În această funcție a fost aleasă Elena Burmistrova. În funcția de vicepreședinte al Consiliului de Observatori SA ,,Moldovagaz” a fost votat Adrian Lupușor.

Noua componență a Consiliului de Observatori a dat asigurări că va susține misiunea SA ”Moldovagaz” de a asigura consumatorii Republicii Moldova cu gaze naturale, precum și tranzitul de gaze naturale prin teritoriul țării noastre în volume depline. În același timp, Consiliul de Observatori va depune eforturi pentru îmbunătățirea indicatorilor financiari, crearea mecanismului de gestionare eficientă a patrimoniului, reglementarea datoriilor creditoriale, precum și soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

Tematic

Cine este Vadim Ceban - cel care va prelua șefia SA „Moldovagaz”: Date biografice
Schimbări majore la Moldovagaz: Ce spune noul director despre soarta întreprinderii
Confirmat din prima sursă: Iată cine va fi noul director la Moldovagaz
Tagurile:
tarif la gaze, Moldovagaz


Știrile Zilei