12:48 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
alegeri

Parlamentul a introdus amenzi pentru agitația în ziua alegerilor

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (91)
45 0 0

Concurenții electorali, persoanele cu funcție de răspundere și persoanele fizice vor plăti amenzi usturătoare pentru agitația în ziua alegerilor.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Agitaţia electorală atât în ziua alegerilor, cât și în ziua precedentă alegerilor va fi pedepsită cu amendă. Parlamentul a introdus astăzi unele modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Președintele comisie juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat că prin modificările votate astăzi Codul Contravențional a fost adus în concordanță cu Codul Electoral, care interzice agitația electorală atât în ziua alegerilor cât și în ziua precedentă scrutinului.

Astfel, potrivit Codului Contravențional, agitația electorală atât în ziua alegerilor cât și în ziua precedentă scrutinului se va sancţiona cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau de la 300 de lei la 600 de lei.

Persoanele cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral vor fi pedepsite cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale ori de la 1200 de lei la 1500 de lei.  

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (91)

Tematic

Agitația electorală în ziua alegerilor: Cum vor vota socialiștii
Expert: Agitația electorală din ziua alegerilor a influențat rezultatele votării
Tagurile:
amenzi, agitație electorală


Știrile Zilei