12:43 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
245 0 0

Problema mărfurilor cu dublu standard creează de mai mult timp disensiuni în Europa, statele estice acuzând o calitate inferioară a produselor comercializate, de exemplu, în România sau Bulgaria. Unele ajung și la noi.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Periodic, în spațiul public sunt lansate discuții privind calitatea mai proastă a unor produse comercializate în Europa de Est, față de cele vândute în restul țărilor membre UE. Autoritatea de profil din țara vecină a supus verificărilor mai multe produse.

Astfel, având în vedere existența suspiciunilor privind calitatea unor produse comercializate pe piața Uniunii Europene, respectiv a existenței unor diferențe între produse prezentate ca fiind identice, comisarii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au desfășurat acțiuni de verificare în vederea comparării parametrilor declarați prin etichetare în cazul produselor comercializate in România i în celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Din cele 79 de produse verificate s-au constatat diferențe la un număr de 18 (22,78%). Aceste diferențe se referă la compoziție ( absența unor ingrediente, prezenta altor ingrediente/aditivi), proporțiile anumitor ingrediente, parametrii din declarația nutrițională.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorului (CNPIEC) atenționează că opt dintre aceste produse la care s-au constatat diferențe de calitate sunt comercializate și pe piața Republicii Moldova.

Este vorba de Ciocolata Milka - Whole Hazelnuts, praful de budică cu gust de ciocolată Dr. Oetker Pudding Powder Chocolate, Danone – Activia Nature, 4. Kinder – Pinguin, Knorr Bază pentru mâncăruri Cub de pasare, The Coca- Cola Company Fanta – Orange, Nestle - Nestea Lemon, Nestle -Nescafe 3 în1 ( Original).

Tematic

Alarmant: Punem în pericol viața copiilor atunci când cumpărăm din piețe aceste produse
Consumul acestor băuturi, un pericol mortal pentru locuitorii Moldovei - detalii
Tagurile:
România, calitate, Europa, produse


Știrile Zilei