17:49 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Justiție

Judecătorii vor lua astăzi o decizie în privința lui Grigorciuc: Iată ce riscă acesta

CC0 / Pixabay / Daniel_B_photos
Societate
Sa primesc un link scurt
97 0 0

Activistul Pavel Grigorciuc va compărea astăzi în fața instanței de judecată. Acesta este cercetat pentru huliganism.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Judecătorii vor decide astăzi dacă activistul Pavel Grigorciuc va primi sau nu mandat de arest în izolator pentru 30 de zile. El este cercetat pentru huliganism. Acesta, în data de 11 septembrie, l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea pe teritoriul Curții de Apel Chişinău.

Cătușe
© Sputnik / Виталий Белоусов

În urma agresiunii, procurorul a fost internat în spital. La începutul acestei săptămâni Grigorciuc a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 67.500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Grigorciuc nu este la prima abatere de acest gen. În data de 21 martie 2018, el l-a agresat verbal și fizic pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local amplasat în parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare. Pentru acest fapt, Grigorciuc a fost plasat în arest la domiciliu.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2015. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

Tematic

Arest la domiciliu pentru Pavel Grigorciuc - Ce spune Sergiu Sârbu
Tagurile:
30 de zile, arest, judecatori


Știrile Zilei