01:33 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
151 0 0

Parlamentul schimbă Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală. Acestea vor fi supuse anual unui audit extern obligatoriu.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Întreprinderile de stat și cele municipale de interes public vor fi supuse auditului extern obligatoriu. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectura a doua, a modificărilor și completărilor la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Potrivit proiectului, situațiile financiare anuale ale întreprinderilor de stat vor fi supuse auditului extern obligatoriu. Totodată, situațiile financiare anuale ale întreprinderilor municipale vor fi supuse auditului extern obligatoriu, în cazul în care acestea fac parte din categoria entităților mijlocii, a entităţilor mari sau a entităţilor de interes public, în corespundere cu legislaţia contabilă.

De asemenea, se propune a fi modificată una din condițiile care definesc tranzacția cu conflict de interese. Astfel, a fost diminuată valoarea tranzacției cu conflict de interese de la 400 de mii de lei la 10 mii de lei.

Întreprinderile de stat și municipale vor fi obligate să plaseze pe pagina web oficială și pe pagina web oficială a fondatorului statutul întreprinderii, regulamentele interne, raportul anual al întreprinderii și rapoartele de audit.

Raportul anual al întreprinderii va fi plasat pe pagina web în termen de 4 luni de la sfârșitul fiecărui an de gestiune și va conține obligatoriu informația despre numărul personalului întreprinderii, despre locurile de muncă nou-create și salariul mediu lunar pe întreprindere. Salariile persoanelor cu funcții de conducere (fondatori, membri ai consiliilor de administrație, administratori, membri ai comisiei de cenzori) vor fi indicate separat. Întreprinderea de stat/municipală va satisface interesul public onorând solicitările din partea instituțiilor mass-media și a societății civile în strictă conformitate cu legislația cu privire la accesul la informație.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Bulgaria, interesată de producția întreprinderilor din Transnistria
Încă 25 de întreprinderi de stat, reorganizate - detalii
Tagurile:
Parlament, intreprindere de stat, audit


Știrile Zilei