03:04 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Construcie drum de ocolire,

Chișinăul ar putea avea o șosea de centură: Vezi în ce condiții

© Sputnik / Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor
Societate
Sa primesc un link scurt
16010

Problema traficului din Chișinău are o singură rezolvare viabilă, dar care necesită timp și bani pentru implementare.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Construcția unei șosele de centură este un proiect vital pentru Chișinău. Cel puțin așa crede socialistul Ion Ceban, candidat la funcția de primar general al Municipiului. În cadrul unei conferințe de presă, Ceban a declarat că arterele Chișinăului nu mai fac față fluxului de transport, ceea ce duce la sufocarea la propriu a orașului.

„Toate acestea sufocă orașul, otrăvește atmosfera, diminuează din potențialul de creștere a afacerilor, crește costurile pentru produse și servicii”, a declarat Ceban.

Socialistul spune că pentru soluționarea concomitentă a mai multor probleme este absolut necesară construcția unei șosele care să ocolească Capitala. În viziunea sa, drumul va avea 62,6 kilometri și va trece prin 13 localități din suburbii. Durata estimativă a construcției este de 5-8 ani, iar pentru implementarea proiectului sunt necesare surse financiare în valoare de peste 200 de milioane de dolari. Ion Ceban spune că acești bani vor fi alocați din banii publici dar și din exterior, de la partenerii din Europa și Rusia.

Amintim, zilele trecute un miliardar rus, care este și președintele „Grupul companiilor de proiectare și construcții „Renaștere”, a venit cu propunerea de a construi o șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale și ar contribui la fluidizarea traficului din Capitală și din partea centrală a țării.

Despre construcția unei centuri de ocolire s-a mai vorbit și acum cinci ani, de Ministerul Transporturilor de atunci. Proiectul a rămas însă la nivel de idee și scheme pe hârtie.

Tagurile:
Suburbii, fluidizarea taficului în Chișinău, șoseaua de centură a capitalei, șosea


Știrile Zilei