07:34 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii

Decizie de ultimă oră: Cât va sta după gratii Pavel Grigorciuc

© Sputnik / Евгений Биятов
Societate
Sa primesc un link scurt
247 0 0

Pavel Grigorciuc își va petrece următoarele 30 de zile în izolator. Decizia a fost luată de magistrații judecătoriei Ciocana.

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Activistul Pavel Grigorciuc a primit mandat de arest pentru 30 de zile în izolator. Decizia a fost pronunțată de maggistrații judecătoriei cu sediul la Ciocana.  El este cercetat pentru huliganism. Acesta, în data de 11 septembrie, l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea pe teritoriul Curții de Apel Chişinău. Grigorciuc susține că incidentul a fost provocat de procurorul Șendrea, care a încercat să îi smulgă telefonul mobil din mână, cu care activistul filma. 

Cătușe
© Sputnik / Виталий Белоусов

În urma agresiunii, procurorul a fost internat în spital. La începutul acestei săptămâni Grigorciuc a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 67.500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Grigorciuc nu este la prima abatere de acest gen. În data de 21 martie 2018, el l-a agresat verbal și fizic pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local amplasat în parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare. Pentru acest fapt, Grigorciuc a fost plasat în arest la domiciliu.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2015. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

Tematic

Judecătorii vor lua astăzi o decizie în privința lui Grigorciuc: Iată ce riscă acesta
Tagurile:
gratii, decizie


Știrile Zilei