07:32 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Inundații la Crocmaz - foto de arhivă

Potop în Moldova: Sute de salvatori au intervenit în sudul țării - Foto, Video

© Photo: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI
Societate
Sa primesc un link scurt
405610

Sute de salvatori din sudul Republicii Moldova au fost ridicați pe alertă în dimineața de 27 septembrie. A fost verificată reacția și dotarea efectivului prin simularea unor inundații în urma ploilor abundente.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Peste 300 de salvatori din cadrul direcțiilor situațiilor excepționale regionale Hâncești, Căușeni și UTA Găgăuzia a IGSU au fost ridicați pe alertă în dimineața zilei de vineri, 27 septembrie.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus desfășurarea unei simulări de inundații catastrofale în urma unor ploi abundente, a precizat Serviciul de presă al instituției.

Astfel au fost testate și analizate capacitatea de intervenție și timpul de reacție al salvatorilor, funcționalitatea echipamentelor din dotare, a tehnicii utilizate în descarcerare, incendii, deblocări din dărâmături, precum și a autovehiculelor cu tracțiune sporită, folosite în condiții grele de iarnă.

Potrivit scenariului aplicației, în urma ploilor abundente din Republica Moldova, în mai multe bazine acvatice a fost înregistrată creșterea nivelului apei, iar în unele regiuni au fost raportate localități inundate.

În localitatea Cneazevca, raionul Hâncești, conform scenariului exercițiului, apele s-au revărsat peste digul de protecție, iar salvatorii au intervenit pentru consolidarea barajului de protecție.

Conducerea IGSU dispune asemenea testări ale angajaților de cel puțin două ori pe an, pentru a spori capacitatea de reacție a efectivului.

În viitorul apropiat, este posibilă alertarea în mod similar a salvatorilor din alte subdiviziuni regionale și municipale ale IGSU.

Tematic

Sute de case și terenuri agricole, inundate: Intervenția salvatorilor - Foto
Accident teribil la Țânțăreni: A fost nevoie de intervenția salvatorilor - Foto
Un bărbat din Iargara a căzut într-o fântână de 25 de metri: Intervenția salvatorilor
Tagurile:
salvatori, Moldova, potop


Știrile Zilei