03:02 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Avertizarea salvatorilor de care trebuie să ții cont

Tragedie la Leova: Avertizarea salvatorilor de care trebuie să ții cont

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (215)
441 0 0

Trebuie să ții cont de asta: Salvatorii îi atenționează pe moldoveni să dea dovadă de maximă prudență în procesul de facere a vinului pentru a evita intoxicația cu dioxid de carbon.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Două persoane s-au intoxicat cu în acest weekend cu dioxid de carbon, emanat în urma procesului de fermentare a vinului. Primul caz a fost înregistrat în orașul Tvardița, raiounul Taraclia. Salvatarii au reușit să-l recupereze din beci pe un bărbat de 50 de ani. Din fericire, acesta a supraviețuit fiind ulterior transportat de Serviciul asistență medicală urgentă la Spitalul raional.

Cel de-al doilea caz s-a produs în orașul Leova unde un bărbat de 58 de ani și-a pierdut viața. Corpul neînsuflețit a fost găsit de localnici în beci unde erau păstrate butoaiele cu must. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Trebuie să ții cont de asta

Salvatorii îi îndeamnă pe cetățeni să dea dovadă de multă prudență în această perioada. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.

Totodată, este recomandat ca procesul de fermentare să se facă în încăperi deschise sau la aer liber. Persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului.

Cea mai simplă metodă de a verifica prezența oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. Lumânarea stinsă arată lipsa de oxigen. În acest caz trebuie de ieșit imediat din încăpere.

De asemenea, salvatorii îi îndeamnă pe cetățeni să-i anunțe pe apropiați în cazul în care intenționează să intre într-o încăpere în care are loc fermentarea vinului. Iar în cazul în care exista deja o victimă este important anunțarea imediată a serviciului de urgență, pentru ajutor calificat.

O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.

Тема:
Viața în Moldova (215)

Tematic

Salvatorii sunt în alertă: Sfaturi de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon
Recomandările experţilor în cazul intoxicării cu dioxid de carbon
Tagurile:
intoxicat, beci, dioxid de carbon, trebuie să ții cont


Știrile Zilei