07:31 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Imagine simbol: Râul Prut

Acesta este cel mai vulnerabil loc al frontierei moldo-române: Iată ce se întâmplă

www.ijpfiasi.ro
Societate
Sa primesc un link scurt
546 0 0

Oamenii legii au reținut în flagrant mai mulți cetățeni care ajutau persoane străine să traverseze ilegal frontiera țării noastre prin satul Braniște, Râșcani.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată o cauză penală a unui bărbat din raionul Telenești care a ajutat trei cetățeni ai Bangladeshului și un cetățean al Uzbekistanului să treacă ilegal frontiera țării noastre ilegal.

Cetățenii străini intenționau să ajungă în Italia. Potrivit oamenilor legii, infractorul nu a acționat de unul singur, ci a comis fapta ilegală ajutat de alte două persoane. Pentru operațiunea în care s-au angajat, grupul criminal a cerut și a primit suma de 8000 euro. Pentru această faptă infractorii riscă pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 7 ani.

Făptașii au fost reținuți în flagrant în timp ce ajutau mai mulți imigranți să trecerea ilegală peste râul Prut, în apropierea comunei Braniște din raionul Râșcani.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații au fost întreprinse de către angajații din cadrul Direcției Nord a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea Oficiului „Nord” al PCCOCS. Vom menționa că, în dreptul satului Braniște din raionul Râșcani, nivelul apei în râul Prut este extrem scăzut, iar pe vreme de secetă, practic, poate fi trecut în picioare. De acest fapt se folosesc unii răufăcători.

Tematic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează - Nivelul apei în râul Prut va crește
Tagurile:
Romania, Moldova, vulnerabile, aceasta


Știrile Zilei