07:27 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Stradă, Universitatea de Medicină

Decizia Universității de Medicină în cazul studentelor care au bătut o femeie în stradă

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
413 0 0

USMF a precizat într-un comunicat ce măsuri au fost aplicate în cazul studentelor care au agresat fizic o femeie cu copil, în plină stradă.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Universitatea de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" le-a aplicat cea mai drastică sancțiune studentelor străine pentru încălcarea normelor de comportament, comunică instituția.

”Astăzi, 1 octombrie 2019, la ora 17:30, a fost convocată ședința Comitetului de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict. Ca rezultat, Comitetul de etică a concluzionat: de a aplica cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice”, precizează instituția în comunicat.

Astfel, în baza concluziei Comitetului de etică, a fost emis Ordinul rectorului cu privire la exmatricularea celor patru studente,  din anul III de studii, cetățene ale Israelului, și rezilierea contractelor, încheiate cu acestea, cu privire la instruirea la studii superioare integrate.

Amintim că incidentul a avut loc pe 23 septembrie curent. O femeie care trecea pe stradă împreună cu fiica ei de trei ani a fost agresată violent de către un grup de studente străine de la USMF.

Tagurile:
USMF, exmatriculare, studente


Știrile Zilei