07:29 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Mașină de spălat

Noi reguli de fabricare: Electrocasnicele vor avea o viață mai lungă

© Sputnik/ Sergey Venyavsky
Societate
Sa primesc un link scurt
143 0 0

Firmele care produc electrocasnice vor fi obligate să fabrice electrocasnice cu o durată de viață mai lungă și să furnizeze piese de schimb timp de 10 ani.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Din 2021 firmele producătoare de aparatură casnică vor fi nevoite să fabrice electrocasnice cu o durată de viață mai lungă și să furnizeze piese de schimb timp de zece ani. 

Noile standarde europene se aplică pentru aparatura de iluminat, mașini de spălat, mașini de spălat vase și frigidere, scrie realitatea.net.  Cei care au susținut această modificare legislativă spun că celor care cumpără astfel de apraturi ar trebui să li se permită să cumpere piese de schimb și să-și repare propriile aparate. Dar producătorii sunt de părere că acest lucru ar ridica multe semne de întrebare cu privire la riscuri.

Regulile includ, de asemenea, dispoziții pentru eficientizarea energiei. Reglementările actuale sunt considerate depășite și asta pentru că doar 55 la sută dintre mașinile de spălat vândute în Uniunea Europeană au pe etichete date despre eficiența energetică maximă.

Tematic

Reguli obligatorii de la Fisc: Ce trebuie să știți despre factura în format electronic
Tagurile:
viata, viață, fabricare, reguli


Știrile Zilei