03:03 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Молдавские леи

Ministerul Finanțelor coordonează cu FMI decizia de a majora salariile în Moldova

© Sputnik / Yana Zaharova
Societate
Sa primesc un link scurt
22610

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, a declarat că decizia de a majora salariilr în Moldova este analizată acum cu reprezentanții FMI, aflați într-o vizită în țara noastră.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Ministerul Finanțelor este în proces de elaborare a unei strategii pe termen mediu privind salarizarea în sectorul bugetar. Declarația a fost făcută de ministrul de resort, Natalia Gavrilița, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Părțile au discutat despre Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, majorarea fondului de salarizare, precum și reformele preconizate în acest domeniu.

Gavrilița a precizat că în prezent reprezentanții ministerului discută cu misiunea FMI, aflată în vizită în țara noastră, despre majorarea salariilor angajaților din Moldova.

”Cred foarte mult în drepturile salariaților, salarizare decentă și protecție socială. Trebuie să continuăm majorarea salariilor. În prezent discutăm cu Fondul Monetar Internațional pentru a obține suport în acest sens”, a declarat ministrul.

Vicepreședintele CNSM, Sergiu Sainciuc, s-a referit la necesitatea modificării Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

”Noi nu am fost mulțumiți de această lege din start deoarece nu am fost implicați în procesul de elaborare, ci am fost consultați doar înainte de adoptare”, a adăugat vicepreședintele CNSM.

Tematic

Amendă de până la 25 de mii de lei pentru fiecare salariat: cine se află în zona de risc
Cine nu are un loc de muncă, dar vrea un salariu, trebuie să știe asta
Nu ai un salariu, dar vrei să-l primești. Lucrul simplu pe care trebuie să-l faci
Tagurile:
Majorare, salariați, angajați, FMI, salarii


Știrile Zilei