17:54 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Aeronavă

Gluma se îngroașă: Noi sechestre pe bunurile Air Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
28501

Automobile, imobile, dar și aeronave care aparțin Air Moldova au fost puse sub sechestru. Ce spun autoritățile despre activitatea companiei.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Bunuri în valoare de 670 de milioane de lei, care aparțin Î.S.„Air Moldova” au fost puse sub sechestru de Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar și două aeronave.

Într-un comunicat de presă emis de CNA este precizat că „acțiunile s-au desfășurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari din tranzacții fictive, care au condus la privatizarea „AIR Moldova”.

CNA menționează că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acțiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

Amintim că, recent, autoritățile au aplicat sechestru pe capitalul statutar al ÎS "AIR Moldova" în valoare de  301,6 milioane de lei. Potrivit Centrului Național Anticorupție, decizia a fost luată pentru a evita riscurile de înstrăinare a patrimoniului companiei.

În prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar este de aproximativ un miliard de lei.

Tematic

Comisia de anchetă: Detalii privind concesionarea Aeroportului și privatizarea Air Moldova
Deputații se întrunesc în ședință: Discută despre Aeroportul Chișinău și Air Moldova


Știrile Zilei