02:59 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Aeronavă

Reacția Air Moldova la sechestrul de milioane: au oare pasagerii motive de îngrijorare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
232 0 0

„Air Moldova” a comentat decizia autorităților de a pune sechestru pe proprietățile companiei. Iată ce trebuie să știe pasagerii.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Toate zborurile „Air Moldova” se efectuează conform programului, iar operațiunile și activitățile economice ale companiei nu sunt afectate. Informația a fost comunicată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Iana Zidu.

Potrivit acesteia, pe 27 septembrie, compania a informat pasagerii și opinia publică despre faptul că „Air Moldova” este supusă constant unor presiuni.

„Compania continuă să depună toate eforturile pentru a-și îndeplini toate obligațiunile față de pasageri și parteneri. Toate zborurile companiei aeriene sunt efectuate conform programului, activitățile operaționale și economice ale „Air Moldova” se desfășoară în regim normal. Întreaga flotă a companiei aeriene efectuează zborurile conform programului”, a mai spus sursa.

Amintim că astăzi Centrul Național Anticorupție a comunicat că a fost aplicat un nou sechestru pe proprietățile companiei. CNA a spus că sub incidența acestei proceduri au căzut autoturisme, bunuri imobiliare și două aeronave în valoare de peste 670 de milioane de lei. Acțiunile s-au desfășurat în dosarul de spălare de bani în proporții deosebit de mari în timpul privatizării companiei aeriene.

Anterior, autoritățile au mai aplicat un sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei asupra capitalului social al „Air Moldova”.

Comisia de anchetă: Detalii privind concesionarea Aeroportului și privatizarea Air Moldova>>>

De menționat, în Parlament a fost creată o comisie care investighează privatizarea proprietății publice, în special înstrăinarea „Air Moldova”,  vândută în toamna anului 2018.

Tematic

Soluția unui fost judecător la CEDO pentru a-l face pe Rothschild să renunțe la Aeroport
Năstase și Dodon se opun intereselor dinastiei Rothschild la Aeroport - Sandu tace


Știrile Zilei