07:27 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
AIC

Incident la bordul unui avion pe Aeroportul din Chișinău: au intervenit oamenii legii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
53220

Trei tineri din Israel sunt cercetați penal pentru agresare verbală și fizică a polițiștilor de frontieră. Unul dintre ei a încercat să fumeze la bordul aeronavei ce efectua cursa Chișinău-Tel-Aviv.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Trei cetățeni ai Statului Israel, cu vârstele de 17, 18 și respectiv 21 ani, au atacat polițiștii de frontieră în timp ce aceștia își îndeplineau misiunile de serviciu pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Oamenii legii au fost chemați de echipajul avionului, ce tocmai urma să decoleze din Chișinău spre Tel-Aviv, ca să aplaneze un conflict ce se iscase la bordul aeronavei. Cei trei cetățeni străini au refuzat să se conformeze regulilor de comportament la bordul aeronavelor, iar unul dintre ei a început chiar să fumeze. Aceștia au ignorat toate solicitările însoțitorilor de bord de a se liniști. Căpitanul aeronavei a decis să cheme în ajutor polițiștii de frontieră.

Angajații Poliției de Frontieră s-au urcat în avion și i-au somat pe cei trei pasageri să se liniștească. Aceștia însă au agresat verbal și fizic angajații Poliției de Frontieră.

”Polițiștii de frontieră au intervenit pentru a curma acțiunile ilegale a unuia din persoanele agresive care fuma la bordul navei, iar ca rezultat le-au fost cauzate dureri fizice și prejudicii morale”, se spune într-o notă informativă a Poliției de Frontieră.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar penal pentru comiterea de către cetățenii Statului Israel a infracțiunii prevăzute de art.287 alin.2 lit.b. Cod Penal – Huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane.

Tinerii au fost reținuți și plasați în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție Chișinău. Dacă vor fi găsite vinovate, aceste persoane riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 750 la 1350 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Tematic

Mamă bătută în Capitală, în fața fiicei minore, de un grup de arăboaice - Video
Tagurile:
avion, huliganism


Știrile Zilei