07:23 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Sală de clasă. Poză simbol

Procuratura s-a autosesizat în cazul copiilor maltratați de la Liceul ”Socrate” - Detalii

CC0 / Pixabay / Mariamichelle
Societate
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat în cazul informațiilor apărute pe Facebook potrivit cărora mai mulți copii sunt maltratați de profesoara lor.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a informațiilor potrivit cărora copii din clasa întâi de la  Liceul ”Socrate” din Capitală sunt maltratați de profesoara lor.

Procuratura investighează cazul prin prisma prevederilor din Codul Penal privind tratamentul inuman și degradant. În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ.

Amintim că un părinte a publicat pe Facebook un material audio din care se înțelege că o profesoară de la Liceul ”Socrate” din Capitală strigă la copii și îi numește cu cuvinte vulgare. Mai mult decât atât, dascălul nu le permite copiilor să meargă la baie și îi ține cu mâinile în sus minute în șir. 

Tematic

Elevii au ieșit în vacanță. Când revin în sălile de clasă
Tagurile:
copii, autosesizat, procuratura


Știrile Zilei