17:54 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Pașaport românesc

Moldoveni, duși ilegal în Cehia: Cum a fost posibil acest lucru - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Oamenii legii au reținut un bărbat din Briceni care trimitea ilegal oameni din țara noastră la muncă în Cehia.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Un bărbat din raionul Briceni a fost reținut de oamenii legii pentru desfășurarea activității de trafic de persoane în Cehia. Acesta avea rolul de cofondator a unui grup criminal care se ocupa cu această activitate. Membrii grupului infracțional le-a oferit oamenilor acte de identitate românești care, însă, mai târziu, s-au dovedit a fi false. Pentru aceste acte de identitate beneficiarii au plătit câte 130 de euro. Organizatorii le-au promis oamenilor că vor fi  angajarea la muncă în Cehia. 

© Sputnik / Алексей Никольский

Autoritățile Cehiei i-au reținut pe imigranții originari din Moldova pentru că activau ilegal. Actele românești nu erau valide, iar pașapoartele moldovenești le permitea șederea pe un termen limitat, fără dreptul de a munci. Prin urmare, cetățenii țării noaste au fost deportați la Chișinău. Mai mult decât atât, aceștia nu și-au primit salariul convenit.

Bărbatul care se face responsabil de această situație a fost reținut și riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 67.500 de lei sau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani. La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, alți membri se află pe teritoriul Cehiei, iar unii sunt în curs de identificare de către oamenii legii. 

Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor PCCOCS, în colaborare cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

Tematic

Cum ajung în Moldova mașinile furate din Uniunea Europeană – Isprava a cinci moldoveni
Tagurile:
moldoveni


Știrile Zilei