17:56 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Reținere

Procuror Anticorupție, reținut pentru corupere pasivă - Detalii

© Sputnik / Сергей Венявский
Societate
Sa primesc un link scurt
70520

Un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este învinuit de corupere pasivă. Viorel Morari oferă detalii.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut pentru 72 de ore și este învinuit de corupere pasivă. Acesta a pretins de la un polițist 1 mie 500 de euro. Despre aceasta a anunțat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari într-un briefing de presă.

Reținere
© Sputnik / Сергей Венявский

Șeful PA a anunțat că la 9 octombrie, în Procuratura Anticorupție, a parvenit o plângere de la un polițist în care se invoca estorcarea de către un procuror, delegat în PA, a unei sume de 1500 de euro.

Astfel, procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale în baza articolului 324 privind coruperea pasivă de către o persoană cu funcție de demnitate publică înaltă.

Luni, procurorul a avut o întâlnire în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție, ulterior a solicitat de la petiționar să-l telefoneze după ora 17.00. cei doi s-au întâlnit marți, 8 octombrie, lângă un local din sectorul Botanica al Capitalei. Tot atunci procurorul i-a formulat cererea de estorcare a banilor, în valoare de 1500 de lei, pentru a primi o decizie favorabilă pe marginea cauzei penale din gestiunea sa, a declarat Viorel Morari.

Procurorul a fost reținut în flagrant delict, aseară și a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Viorel Morari spune că învinuitul și-a recunoscut vina și participă la efectuarea acțiunilor de urmărire penală. Măsura preventivă aplicată urmează a fi stabilită ulterior.

Totodată, șeful PA spune că regretă că astfel de caz s-a întâmplat tocmai în instituția care luptă cu corupția și i-a îndemnat pe procurorii anticorupție să fie un exemplu pentru reprezentanții organelor de drept, dar și funcționari publici.Știrile Zilei