02:56 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Piața Centrală

Ce spune ANSA despre peștele cu viermi din piețele din Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
14910

După ce premierul Maia Sandu a acuzat de neglijență responsabilii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară, ANSA vine cu o reacție.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a demarat o anchetă de serviciu privind depistarea în rețeaua de comerț a loturilor de pește neconform, infestat cu paraziți, încă la data de 7 octombrie. Despre aceasta anunță Agenția într-un comunicat de presă.

Asta după ce ieri, premierul Maia Sandu a declarat că în ultimele două luni, din 124 de loturi de pește importat, 73 conțineau pește cu paraziți.

ANSA precizează că informația detaliată privind investigațiile este pusă la dispoziția angajaților Corpului de Control al Prim-Ministrului, Poliției și Procuraturii.

Verificările sunt întreprinse la structurile de nivel teritorial, central al Agenției și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.

Informații despre rezultatele anchetei vor fi comunicate ulterior. Totodată, ANSA va întreprinde un șir de măsuri în scopul prevenirii cazurilor de comercializare a peștelui neconform către consumatori.

Tagurile:
Maia Sandu, prim-mistru, ANSA, pește viu, pește cu paraziți


Știrile Zilei