07:34 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Arest

Rețineri la Inspectoratul Național de Investigații: Despre cine ar fi vorba

© Sputnik / Сергей Венявский
Societate
Sa primesc un link scurt
83910

Două persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Poliției au fost reținute sâmbătă, 12 octombrie, de Procuratura Anticorupție.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Două persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) au fost reținute în prima jumătate a zilei de procurorii anticorupție. Despre aceasta comunică Procuratura Anticorupție, care în dimineața zilei a desfăşurat percheziţii într-un dosar penal pe faptul traficului de influenţă.

Potrivit procurorilor, implicați sunt angajaţi ai INI. Aceștia ar fi pretins şi primit, în perioada octombrie-noiembrie 2018, peste 40 de mi de euro de la mai mulţi agenţi economici, cărora le-ar fi promis că nu vor avea controale fiscale, dar și că vor fi ajutați să evite o posibilă răspundere penală.

Presa locală scrie că ar fi vorba de șeful de secție din cadrul INI Vitalie Procopii și subalternul său Vlad Coropceanu, fiul generalului de divizie Ion Coropceanu.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore, iar procurorii anticorupţie urmează să stabilească detaliile comiterii acestor ilegalităţi de către făptaşi.

Tematic

Procuror Anticorupție, reținut pentru corupere pasivă - Detalii
Tagurile:
Percheziții, noi rețineri in Moldova, Rețineri


Știrile Zilei