15:15 31 Martie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.17
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
103520

Patru cetățeni, dintre care trei moldoveni, au crezut că au găsit calea cea mai ușoară pentru a se îmbogăți. Livrau droguri de mare risc în România.

CHIȘINĂU, 13oct – Sputnik. Trei cetățeni moldoveni și unul român au fost reținuți în România într-un dosar de trafic de droguri. În urma investigațiilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) și polițiștii au ridicat 20 de kilograme de heroină, dar și valută, valoarea totală ridicându-se la 1,5 milioane de euro.

DIICOT informează printr-un comunicat de presă că suspecții ar fi membri ai unui grup criminal, care livra droguri de mare risc (heroină) în România, „prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chișinău, în vederea comercializării pe raza municipiului București și a județelor limitrofe”.

Presa din România scrie că indivizii sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Pe lângă cele 20 de kilograme de heroină, de la bănuiți au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 de dolari, 2.125 de lire turcești, 2.087 de lei moldovenești și 2.580 de lei românești.

Tematic

Șef din Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări peste Prut - Video
Nava sub pavilion moldovenesc ce transporta droguri: Explicațiile Agenției Navale
Contrabandă în chiloți: Ce substanță ascundea un cetățean străin reținut la frontieră
Tagurile:
Grup crimnal, Heroină, droguri, milioane


Știrile Zilei