14:59 08 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Арест

Un sef de secţie de la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, reținut de CNA

© Sputnik / Сергей Венявский
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (258)
57310

Un sef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie a fost reținut în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupție, pentru corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Un şef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din Capitală a fost reţinut pentru 72 de ore de ofiţerii Direcției Generale Teritoriale ”Sud” a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătoarei, șeful secției neurochirurgie din cadrul Institutului de Neurologie si Neurochirurgie ar fi estorcat de la denuntatoare 15 mii de lei pentru intervențiile chirurgicale efectuate mamei sale. De asemenea, banii erau a asigura externarea fără probleme și crearea conditiilor favorabile pentru cea de a treia intervenție care urmează a fi efectuata peste 4-6 luni.

În urma măsurilor intreprinse în cadrul cauzei penale medicul a fost reținut în flagrant imediat dupa primirea banilor estorcați, în sumă de 15 mii de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Cauza penală se află în gestiunea CNA.

Тема:
Viața în Moldova (258)

Tematic

Încă o reținere în dosarul ambulanțelor: Boris Golovin, la CNA pentru 72 de ore
CNA atenționează: această practică nu va fi tolerată în școli
Tagurile:
medic, retinere, CNA


Știrile Zilei