03:25 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Aeroport Internațional Chișinău

Individ periculos, reținut pe Aeroportul Chișinău: Iată ce infracțiuni a săvârșit

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Un bărbat originar din Ucraina, dat în căutare internațională, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Polițiștii de frontieră au documentat un cetățean al Ucrainei după ce s-a prezentat la linia de control pe direcția de intrare în Republica Moldova. Tânărul de doar 25 de ani este dat în căutare internațională pentru tortură, violență și alte infracțiuni săvârșite în țara de origine.

Incidentul a fost semnalat în dat de 17 octombrie, după aterizarea cursei aeriene Istanbul – Moscova cu escală în Chișinău. Aflat printre pasageri, ucraineanul a oferit actul de călătorie pentru a i se autoriza trecerea frontierei de stat. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internațională cu scop de arest și extradare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reușit să fie fugar aproape patru ani.

Cetățeanul a săvârșit următoarele infracțiuni: tortură, viol, importul, fabricarea și vânzarea articolelor pornografice. În acest sens, s-a întocmit proces verbal de constatare, după care persoana a fost plasată în izolatorul de detenție preventivă. Polițiștii de frontieră au transmis toate datele către Procuratura Generală pentru efectuarea procedurilor necesare de documentare și extrădarea ulterioară către autoritățile de drept din Ucraina.

Tematic

Îngrijorări: Luni, ne-am putea pomeni că alegerile din Chișinău nu vor fi validate
Tagurile:
infractiune, Chisinau, periculos, individ


Știrile Zilei