01:27 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Parlament

În Parlamentul de la Chișinău se va discuta despre șomajul în statele OCEMN

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)
52 0 0

Parlamentul va găzdui reuniunea Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN. Unul dintre cele mai importante subiecte de pe agenda reuniunii este Raportul ”Șomajul în statele membre OCEMN”.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în zilele de 21-22 octombrie, cea de-a 53-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Evenimentul va întruni membri ai APCEMN și ai Secretariatului Internațional, secretari ai delegațiilor naționale, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale statelor membre, acreditate în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, va avea un discurs în fața participanților, în prima zi a forumului.

Cea de-a 53-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale va fi inaugurată de președintele acesteia, Metin Gündoğdu. De asemenea, cu mesaje de salut vor veni Petru Burduja, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, și Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Unul dintre cele mai importante subiecte de pe agenda reuniunii este Raportul ”Șomajul în statele membre OCEMN. Rolul statului în promovarea creării locurilor de muncă”. Anna Gherganova, șefa Direcției politici ocupaționale și de reglementare a migrației de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Raisa Dogaru, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă vor prezenta viziunile instituțiilor respective asupra problematicii abordate în raport.

În cea de-a doua zi a evenimentului, delegații vor participa la procedura de alegere a Președintelui și Vicepreședinților Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN.

Republica Moldova a fost printre cele nouă țări care, la 26 februarie 1993, au adoptat Declaraţia privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. În prezent, din APCEMN fac parte Parlamentele din 12 țări din bazinul Mării Negre, inclusiv trei membri ai UE. Domeniile de cooperare în cadrul organizației sunt comerțul reciproc, energetica, protecția socială, educația, cultura, protecția mediului, turismul, dezvoltarea autonomiei locale și infrastructurii.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)

Tematic

Parlamentul român va transmite celui rus președinția în cadrul OCEMN
Moldova vrea să-și consolideze prezența în proiectele OCEMN
Tagurile:
șomaj, APCEMN


Știrile Zilei