15:33 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Fulger

Captură uluitoare: Vezi ce făceau membrii unei grupări criminale periculoase – Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
333 0 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii de investigație ai Serviciului Vamal, a anihilat o grupare criminală.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. PCCOS de comun cu ofițerii Serviciului Vamal a anihilat activitatea unui grup criminal, specializat în punerea în circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari în scop de înstrăinare, inclusiv în scop de contrabandă în Rusia.

În urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate timp de două luni, pe 17 octombrie 2019, oamenii legii au efectuat șapte percheziții în satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, și satul Pelinei, raionul Cahul.

Astfel, au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare și anume: aproximativ 50 de tufe de plante de marijuană, cu înălțime mai mare de doi metri, crescute și îngrijite, dar și aproximativ 15 kg de marijuană în stare uscată.

Descinderile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” și s-au soldat cu reținerea a doi membri a grupării criminale organizate – bărbați cu vârstele cuprinsă între 37 și respectiv 41 de ani.

O suspectă în vârstă de 31 ani este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil nou-născut.

În continuare, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea altor eventuali suspecți, membri ai grupului infracțional, inclusiv a tuturor faptelor de contrabandă cu droguri în Federație Rusă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, criminalii riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Tematic

Operațiune specială: Grupare criminală, încătușată în plină stradă
Mafia metalelor în Moldova: Schemă pusă la cale de o Grupare infracțională - Video
Tagurile:
marijuana, droguri, grupare criminala, Serviciul Vamal, PCCOCS, Rusia, Moldova


Știrile Zilei