02:55 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
269 0 0

Un bărbat de 34 de ani își va petrece următorii 10 ani după gratii pentru că a recrutat două femei pentru a le impune să se prostitueze în Turcia.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik.  Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a recrutat două femei din Republicii Moldova, sub pretextul că le va angaja în câmpul muncii în Ciprul de Nord.

Condamnatul a comis infracțiunea în perioada noiembrie-decembrie 2015. El le-a promis victimelor, într-o cafenea, că le-ar putea organiza deplasarea și un loc de munca în Dubai, Emiratele Arabe Unite. În acest scop, acesta a intermediat comunicarea lor cu angajatoarea „Melisa”, care le-a promis cumpărarea biletelor de călătorie și locuințe gratuite, în camere separate. Însă, ajunse la locul de muncă, acestea au realizat că se află în Ciprul de Nord, Turcia. Potrivit victimelor de 20 de ani, confuzia a avut loc pentru că pe biletul electronic era indicat orașul, nu și țara, ceea ce le-a făcut să creadă că vor ajunge cu avionul într-un oraș apropiat de Dubai.

Victimele le-au spus „angajatorilor” că destinația este alta și au vrut să revină la Chișinău. Însă au fost deposedate de pașapoarte și puse la muncă. Zilnic, acestea trebuiau să întrețină relații sexuale cu 7-8 clienți. Acestea erau uneori maltratate de bărbați, fără ca cineva să intervină. Munca era în regim de 24/24, care includea și dansurile din local. Victimele nu erau lăsate să părăsească localul, iar atunci când se îndepărtau de curtea acestuia, erau somate să revină.

Mai mult decât atât, motivul invocat de către „angajatori” pentru interdicția de a pleca acasă a fost „datoria” de câteva mii de euro pe care victimele ar fi acumulat-o, atunci când aceștia „le-au cumpărat” de la prestatorul din Chișinău. Deși ultimul le-a promis un salariu de 10.000 euro lunar, una din victime s-a ales cu suma de 9.000 euro pentru perioada de 6 luni, iar altă victimă a revenit la Chișinău fără niciun ban, așa cum suma câștigată a mers la acoperirea datoriei.

Potrivit victimelor, ele au fost nevoite să accepte propunerea de a munci în străinătate din motive financiare: în cazul unei tinere, tatăl îi decedase, iar cei patru frați din familie erau într-o situație precară; în cazul celei de-a doua victime, ambii părinți erau bolnavi, iar ea a vrut să-i ajute pe ei și pe fratele mai mic. La solicitarea procurorului PCCOCS, Curtea de Apel Chișinău a dispus ca condamnatul să-i ofere fiecărei victime câte 50.000 de lei în calitate de prejudiciu moral. Acesta are 34 de ani și a fost anterior condamnat pentru tâlhărie și organizarea migrației ilegale.

Tematic

Dezvăluiri explozive: Republica Moldova și România, pe harta rețelelor de prostituție
Tagurile:
clienti, Victime, exploatare sexuala, condamnat


Știrile Zilei