05:35 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
CNA

Culmea, în Moldova și polițiștii fac asta: Caz rușinos în sudul țării – Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
312 0 0

Doi poliţişti din sudul țării au fost reţinuţi de ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurori. Oamenii legii au oferit detalii.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Doi poliţişti ai Inspectoratului de poliţie din Taraclia au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupţie.

Polițiștii sunt bănuiţi că ar fi pretins bani de la un localnic pentru a nu-l trage la răspundere pentru comiterea unor acte de huliganism.

Potrivit denunţătorului, poliţiştii i-ar fi cerut 3000 de lei, iar în schimb i-ar fi promis că nu vor transmite organului de urmărire penală  materialele referitoare la documentarea actelor de huliganism în care acesta ar fi fost implicat.

Denunţătorul a mai precizat că suma cerută urma să fie împărţită între poliţişti şi alte persoane, neidentificate deocamdată.

Reţinerea a avut loc în faţa Primăriei din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, iar ambii poliţişti au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Tematic

CNA atenționează: această practică nu va fi tolerată în școli
Un sef de secţie de la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, reținut de CNA
Tagurile:
video, Procurori, CNA, Politisti, Moldova


Știrile Zilei