22:41 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Vama

Cine pretinde la funcția de director al Serviciului Vamal: Doi candidați admiși în finală

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii Moldova
Societate
Sa primesc un link scurt
242 0 0

Au fost anunțați cei doi candidați care se vor confrunta în etapa finală a concursului pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Natalia Calenic și Iurie Gorea sunt cei doi candidați admiși la proba finală a concursului pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

Decizia, adoptată vineri, 25 octombrie, de Comisia de concurs, după finalizarea etapei de examinare a dosarelor, în ședință publică, a fost anunțată de Ministerul Finanțelor.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie, iar dosarele trebuiau depuse până la 30 septembrie curent.

La etapa finală a concursului - proba interviului,  care se va desfășura în ședință publică, vor fi evaluate abilitățile profesionale ale candidaților Natalia Calenic și Iurie Gorea.

Pretendenții la funcție vor fi audiați de comisie în ordinea depunerii dosarelor de participare la concurs.

Anunțul despre data desfășurării probei finale va fi plasat pe pagina web a Ministerului Finanțelor și a Serviciului Vamal.

Concomitent, candidaţii vor fi anunţaţi personal despre data, ora, locul desfăşurării probei interviului prin e-mail//telefon, potrivit comunicatului oficial.

Din comisia de concurs fac parte: Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Igor Talmazan, reprezentantul Cancelariei de Stat, Andrei Balan, șeful direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societății civile, Tatiana Lariușin, reprezentantă a mediului de afaceri, Elena Levința-Perciun, expertă în resurse umane și Tatiana Buianina, expertă în psihologie.

În calitate de observator, la lucrările comisiei participă jurnalistul de investigație Ion Preașca.

Membrii comisiei nu sunt remunerați pentru această activitate, precizează Ministerul Finanțelor.

Tematic

Venitul încasat la bugetul de stat de Serviciul Vamal: Despre ce sumă este vorba
Tagurile:
candidați, concurs, Serviciul Vamal, director


Știrile Zilei