06:10 27 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.10
  • USD17.38
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
218 0 0

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile familiei judecătorului Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurilor imobiliare și autovehiculele familiei judecătorului Ion Druță, în valoare de 12,8 milioane de lei. Acțiunile au fost efectuate în baza dosarului pornit pe faptul înbogățirii ilicite a judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ) Ion Druță. Acțiunile s-au desfășurat în comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a Centrului Național Anticorupție.

Printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră:
- 3 bunuri imobile (încăperi locative), situate în Chișinău;
- un autoturism fabricat în anul 2016;
Și alte 6 bunuri imobile (încăperi nelocative), Chișinău, toate fiind înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

Amintim că în data de 23 septembrie pe numele judecătorului CSM Ion Druță a fost pornită urmărirea penală în baza articolului 330/2 alin. (2) din Codul Penal, pe faptul îmbogățirii ilicite. Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță în perioada 2016 - 2019 dat fiind faptul că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

Tematic

Va fi sau nu arestat președintele CSJ, Ion Druță: Iată decizia instanței
Tagurile:
Ion Druță, magistrați, avere

Știrile Zilei