15:33 28 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.49
  • USD17.68
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
113 0 0

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii la care urma să fie numit un președinte interimar la Curtea Supremă de Justiție a fost amânată.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care urma să aibă loc astăzi, 1 noiembrie, a fost amânată. La această ședință urma să fie numit un președinte interimar la Curtea  Supremă de Justiție (CSJ).

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Mustață, a declarat că ședința se amână din cauza lipsei cvorumului. Un membru al CSM este în concediu, iar altul nu a venit la ședința CSM.

”Ședința de astăzi este imposibil de petrecut din cauză că nu s-a prezentat membrul CSM, domnul Ion Postu. Domnul Ion Micu se află de astăzi în concediu”, a declarat Mustață.

Președintele interimar al CSM a precizat că ședința se amână pentru o dată ulterioară.

”Prin urmare ședința de astăzi se amână pentru o altă dată”, a menționat președintele interimar al CSM.  

Dorel Musteață a mai anunțat că ulterior CSM va veni cu o declarație publică legată de situația din sistemul de drept din Moldova.

”Ulterior, CSM va veni cu o declarație vizavi de ultimele evenimente care au loc în țară și în sistemul judecătoresc, deoarece mai mulți exponenți ai puterii de stat au făcut declarații foarte dure în adresa CSM și în adresa sistemului judecătoresc”, a declarat președintele CSM.

Tematic

Nori negri peste CSM? Anunțul ministrului Justiției după revenirea de la Veneția
Adunarea Generală a Judecătorilor din 25 octombrie: Ultimatumul dat de CSM
Tagurile:
CSJ, CSM


Știrile Zilei