13:24 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Ambulanță atacată cu pietre

Video: O ambulanță atacată cu pietre - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
28320

Revolta oamenilor a fost provocată de cazul tinerei de 19 ani din Brăila, România, care a murit peste o lună de zile după ce a născut.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. O ambulanță care îi transporta pe doi pacienți la spital a fost atacată cu pietre de către un grup de protestatari. Incidentul a avut loc în orașul Brăila din România, informează Digi24.

Totul s-a întâmplat în seara de 8 noiembrie. Echipajul a fost atacat de mulțime, care organizează un protest deja de câteva zile  în fața spitalului pentru ași exprima nemulțumirea față de sistemul de sănătate.

Protestatarii sunt convinși că din cauza neprofesionalismului unor medici, o tânără mamă și-a pierdut viața. Ana Maria, o tânără de 19 ani, a murit după o lună de zile de la naștere.

Cei care protestează consideră că femeia putea fi salvată, dacă ambulanța ar fi adus-o la timp la spital.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brăila, Viorica Iuga, infirmă această informație și spune că este o campanie pornită împotriva SAJ care are ca scop deturnarea atenţiei de la cei care se fac cu adevărat vinovaţi de moartea tinerei.

Ulterior, după ce ambulanţa a fost atacată cu pietre de persoane revoltate de cazul tinerei care a murit după ce a născut la Brăila, Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a făcut un apel la calm.

"Avem acest apel la calm şi nu este normal ca puţinii profesionişti care îi mai avem în ţară, atât medici, cât şi asistente medicale sau personal în cadrul Ambulanţei, să fie atacaţi”, a declarat Costache.

Ana Maria Păduraru, de 19 ani, a murit la Brăila, aceasta fiind diagnosticată cu discopatie lombară. A primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea ei s-a agravat, fiind transportată cu ambulanţa la Unitatea la Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Acolo a fost pus diagnosticul de meningită. La scurt timp aceasta a murit.

Potrivit datelor necropsiei, un rest de placentă de aproximativ 2 centimetri pătraţi, rămas în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia. Concluzia finală însă va fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Tematic

Un pacient a fost bătut cu cruzime de mai mulți agenți de pază în ambulanță – Video
S-au grăbit să vină pe lume: Două femei au născut chiar în ambulanță
Tagurile:
video, pietre, ambulanță, Romania, șocant


Știrile Zilei