19:59 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Prostituate, foto simbol

Obligate să se prostitueze. Cum au căzut în plasa proxeneţilor mai multe tinere

© AFP 2019 / REMY GABALDA
Societate
Sa primesc un link scurt
26420

Un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au fost condamnaţi de Judecătoria Chişinău la ani grei de închisoare pentru că ar fi obligat să se prostitueze cel puţin şapte tinere, inclusiv două minore.

CHIŞINĂU, 13 nov - Sputnik. O femeie în vîrstă de 34 de ani şi soţul ei de 43 de ani au fost condamnaţi la închisoare, după ce au exploatat sexual şapte fete, două dintre acestea fiind minore. 

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cei doi învinuiţi ar fi închiriat mai multe apartamente în Capitală, iar tinerele ar fi acceptat să locuiască în ele după ce au primit asigurări că vor plăti mai puţin pentru chirie. Pentru prestarea serviciilor sexuale, clienţii celor doi proxeneţi plăteau câte 700 de lei pe oră, iar victimele încasau doar jumătate din sumă. 

Totul a ieşit la iveală după ce una dintre tinere a făcut reclamaţie la poliţie. Oamenii legii i-au filat pe cei doi inculpaţi în cadrul procesului de urmărire penală. Dosarul a fost trimis în judecată, iar instanţa l-a condamnat pe bărbat la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane și de copii. Femeia a primit o pedeapsă mai ”blândă”. Ea îşi va petrece următorii 17 ani după gratii. 

Tematic

Proxenetă care furniza prostituate în Turcia, reținută în Moldova - Video
Scandal la Chişinău: Prostituate, demnitari, restaurante de lux şi nume sonore
Tagurile:
condamnare, prostituţie, minore, Proxenetism


Știrile Zilei