01:32 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Vlad Filat

Informații noi despre fosta amantă a lui Vlad Filat: Unde se ascundea de Poliție

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
3687 0 0

Fosta amantă a lui Vlad Filat, Olga Roman, dată în căutare internațională, se ascundea de Poliție tocmai în Emiratele Arabe Unite.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Presupusa amantă a lui Vlad Filat a fost reținută în Dubai. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

După ce a fost arestată, Olga Roman nu a solicitat ajutorul Ambasadei Republicii Moldova, dar a apelat la autoritățile diplomatice ale României întrucât are dublă cetățenie. Olga Roman a fost dată în căutare internațională acum patru ani de autoritățile din țara noastră pentru spălare de bani. Aceasta a devenit cunoscută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care jurnalista apărea în ipostaze intime cu fostul premier Vlad Filat. 

”Procuratura Generală a fost informată de către consulul general al României în Dubai despre faptul că Poliția din Dubai a reținut-o pe Olga Roman, cetăceana Moldovei și a României, Olga Roman. Motivul reținerii este urmărirea internațională emisă în legătură cu dosarul intentat de autoritățile de la Chișinău privind infracțiunea de spălare de bani. A fost inițiată procedura de traducere a documentelor, pentru solicitarea extrădării ei autorităților din Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. 

Olga Roman
© Photo : luchianiuc.com
Olga Roman

Presa a scris anterior că după ce a făcut declarații în dosarul ex-premierului Vlad Filat, Olga Roman a fugit în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgani-Pervomaisc, la sfârșitul lunii noiembrie 2015.

Ulterior, din Ucraina, Olga Roman care deja fusese anunțată în căutare internațională, a fugit în România, iar mai apoi a ajuns în Olanda. Totodată, este de menționat că după ce a fugit din țară, ofițerii CNA au sechestrat un automobil de marca Porsche Cayenne care ar fi fost cumpărat de către Vlad Filat pentru Olga Roman.

Tematic

Vladimir Filat s-ar putea trezi cu o surpriză în închisoare: Vezi ce-l așteaptă
Tagurile:
politie, amanta, Detalii


Știrile Zilei