11:15 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Consiliul Superior al Procurorilor s-a reunit în ședință, în această dimineață. Președintele CSP, Angela Motuzoc, a anunțat că a primit de la Ministerul Justiției lista celor patru candidați la funcția de procuror general.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au reunit în ședință și au stabilit că vor selecta miercuri, la ora 09:00, candidatul la funcția de șef al Procuraturii Generale. CSP a primit lista candidaților pentru această funcție de la Ministerul de Justiție. 

Ieri, noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că nu au existat motive pentru anularea concursului de selectare a candidaților la funcția de procuror general. El a precizat că decizia a fost luată de predecesoarea sa, Olesea Stamate, cu încălcarea legii. 

În context, ministrul a declarat că legea îl obligă să recunoască rezultatele Comisiei de experți și să transmită candidaturile la CSP. Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru pretendenți care care au trecut de etapa interviului și au fost propuși Consiliului Superior al Procurorilor spre examinare.

Tematic

Patru candidați la funcția de Procuror General, excluși: Cine a fost admis la concurs
Fadei Nagacevschi, despre agitația electorală pe rețelele de socializare
Tagurile:
Ministerul Justiției, candidat, procuror general, CSP


Știrile Zilei