19:06 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Veterana Marelui Război pentru Apărarea Patriei Iulia Danilenko la 95 de ani

Secretul longevității unui veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei

© Photo : Государственная администрация г.Бендеры
Societate
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (11)
73 0 0

Iulia Nicolaevna Danilenko din satul Protiagailovka, Tighina, care a trecut prin anii grei de război, la ceas aniversar.

TIRASPOL, 19 nov – Sputnik. Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Iulia Danilenko și-a sărbătorit pe 19 noiembrie cea de a 95-a aniversare.

Când s-a început războiul, tânăra Iulia din orașul Boguciarî, regiunea Voronej, avea doar 16 ani. Iar când a atins majoratul, în 1943, a fost trimisă pe front împreună cu alte tinere.

”Ne-au repartizat într-un regiment de geniu, săpam tranșee. Ulterior am lucrat la statul-major ca desenator tehnic. Însă când trupele sovietice au trecut la atac, unitatea noastră a fost dizolvată, după care eu m-am întors acasă”, a spus veteranul.

Iulia Nicolaevna a trecut cu traiul în Moldova împreună cu soțul său, care era de prin părțile locului. Aici au muncit în colhoz, la atelier, la poștă și la librărie. La această vârstă înaintată femeia încă este în putere și are memoria bună.

”Secretul longevității constă în a avea părinți sănătoși și puternici”, consideră Danilenko.

Munca intelectuală îi ajută să-și păstreze capul limpede. Atunci, ea citea mult. Cartea sa preferată era ”Roxolana”, de Pavel Zagrebelnîi. Acum însă, preferă să privească televizorul și ascultă radio. Din cauza slăbirii vederii, nu mai poate să citească. Cu toate acestea, Iulia Nicolaevna, pentru a-și antrena mintea ea rezolvă zilnic rebusuri și integrame.

Cu prilejul aniversării, Iulia Nicolaevna a fost felicitată de către conducătorii administrației de la Bender, cei care o cunosc îndeaproape și o iubesc.

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (11)
Tagurile:
longevitate, veteran al Marelui Razboi pentru Apararea Patriei


Știrile Zilei