21:58 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
25902

Inspectoratul General al Poliției anunță că, într-o săptămână, 9 conducători auto au încercat să mituiască inspectorii de patrulare pentru ca aceștia să le ierte greșelile în trafic.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Nouă conducători auto au fost denunțați la CNA, după ce au încercat să le dea bani agenților de patrulare.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției afirmă că șoferii le-au propus polițiștilor mită de până la câteva mii de lei în speranța că aceștia vor închide ochii la încălcările comise în trafic.

Unii dintre ei au fost prinși în stare de ebrietate la volan, iar alții au depășit limita legală de viteză sau nu aveau la ei permisul de conducere. 

”Una din principalele priorități ale Inspectoratului General al Poliției este prevenirea și combaterea corupției în care este inclusă și componenta de educație anticorupție”, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

În cele din urmă, conducătorii auto au fost denunțați și s-au ales cu dosare penale pentru corupere activă. Șoferii riscă să-și petreacă următorii șase ani după gratii și să plătească amenzi de până la 200 de mii de lei. 

În context, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă șoferii să renunțe la această practică vicioasă, iar polițiștii sunt rugați să denunțe actele de corupție. 

Tematic

Flagrant la un colegiu din capitală: Mită de mii de euro, limbaj licențios – Video
Revoltător: Iată care este noua metodă prin care medicii iau mită
Tagurile:
IGP, polițiști, mită


Știrile Zilei