03:23 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
24600

Primarul capitalei, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi, la Moscova, cu omologul său Serghei Sobianin. Cei doi edili au discutat despre reînnoirea acordului de colaborare dintre Chișinău și capitala Rusiei.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, l-a primit în vizită pe edilul Chișinăului, Ion Ceban, care a fost invitat mai devreme în capăitala Rusiei. 

”Proiecte comune dar și susțnerea în mai multe acțiuni de dezvoltare a municipiului Chișinău, despre aceasta am discutat în cadrul întrevederii mele cu primarul orașului Moscova, Serghei Sobianin. I-am mulțumit omologului meu pentru încrederea și deschiderea pe care o acordă” a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Primarul Chișinăului a menționat că își dorește o colaborare strânsă cu capitala Rusiei în domenii precum urbanism, arhitectură, transport și patrimoniu. Ion Ceban l-a rugat pe omologului său Serghei Sobianin să examineze posibilitatea de a oferi Chișinăului suport tehnic: utilaj pentru necesitățile curente ale municipalității. Mai mult, edilul ia în calcul posibilitatea inițierii mai multor proiecte de investiții și parteneriate public-private.

”În continuare am stabilit să avem o colaborare fructuoasă, inclusiv prin reînnoirea acordului de colaborare dintre Moscova și Chișinău. Moscova are multe exemple frumoase de dezvoltare urbană pe care le putem prelua și implementa în Chișinău”, a menționat Ion Ceban.

Tematic

Demiteri în lanț la Primăria Chișinău: Motivul pentru care Ceban a dat afară toți pretorii
Viceprimarii propuși de Ion Ceban au fost votați
Tagurile:
primar, Moscova, Serghei Sobeanin, Ion Ceban


Știrile Zilei