21:13 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (207)
443 0 0

Șeful Executivului, Ion Chicu, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri că va extinde lista beneficiarilor programului Prima Casă, lansat de fostul premier Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Programul Prima Casă, lansat în 2018 de Guvernul Filip și suspendat de Executivul condus de Maia Sandu, a fost reluat, iar premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că lista beneficiarilor va fi extinsă. 

Șeful Cabinetului de miniștri a declarat că de subvenții la accesarea creditelor ipotecare trebuie să beneficieze inclusiv cei care s-au împrumutat de la bănci pentru a-și cumpăra o locuință încă înainte de lansarea proiectului Prima Casă. 

”Trebuie să restabilim tempourile de implementare a programului Prima Casă care erau până în luna iulie. Vă rog să elaborăm regulamentul de acordare a subvențiilor pentru cei care și-au luat credite până la lansarea programului, dar sunt eligibili pentru a beneficia de subvenții în cadrul Prima Casă”, a solicitat Ion Chicu în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit regulamentului, la programul Prima Casă pot aplica cetățenii care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial și nu au alte credite ipotecare. Costul locuinței nu trebuie să depășească un milion de lei, iar rata inițială este de cel puțin 10 la sută. De la lansarea proiectului, aproximativ 3000 de persoane au beneficiat de credite ipotecare garantate de stat.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (207)

Tematic

Programul "Prima Casă": Ce se întâmplă în țară în timp ce guvernanții "luptă cu oligarhia”
Cum să cumperi un apartament prin credit ipotecar și ce se întâmplă pe piața imobiliară
Tagurile:
Ion Chicu, beneficiari, Guvern, Prima Casă


Știrile Zilei