13:59 18 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
88 0 0

Procuratura Anticorupție anunță că a transmis în instanța de judecată trei dosare penale deschise pe numele a trei polițiști învinuiți de luare de mită.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Trei polițiști riscă să-și petreacă următorii ani după gratii, după ce ar fi primit mită pentru a închide ochii la mai multe ilegalități. 

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți sunt acuzați că au cerut 200 de euro de la un bărbat suspectat de huliganism. În schimbul banilor, oamenii legii i-ar fi promis că nu vor deschide dosar penal pe numele lui. Cei doi riscă până la cinci ani de închisoare și amenzi de până la 100 de mii de lei. În plus, ei nu vor putea activa în cadrul structurilor Ministerului de Interne timp de cinci ani.

Procurorii au încheiat urmărirea penală și în cazul unui ofițer al Inspectoratului de Poliție Ocnița, învinuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins 7500 de lei de la un bărbat care săpa fântâni în lipsa actelor care i-ar fi permis să desfășoare o astfel de activitate. Polițistul a fost reținut în flagrant, în timp ce primea banii de la meșteșugar. El riscă până la 7 ani de închisoare, o amendă de până la 300 de mii de lei și nu va avea dreptul să activeze în instituțiile subordonate MAI timp de zece ani. 

Tematic

Au încercat să mituiască polițiști: Câți bani ofereau și ce li s-a întâmplat după aceasta
Ce decizie a luat Judecătoria Chișinău în cazul medicilor legiști acuzați de corupție
Tagurile:
Procuratura Anticorupţie, mită, corupție, polițiști


Știrile Zilei