09:27 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Premierul Ion Chicu le-a solicitat tuturor celor responsabili să asigure pe deplin funcționalitatea punctului de trecere, fără a pune presiune pe cetățenii care se reîntorc acasă, turiștii, dar și agenții economici exportatori de mărfuri.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Premierul Ion Chicu a mers în inspecție la postul vamal Criva, la frontiera cu Ucraina.

Șeful interimar al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, dar și șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza l-au informat pe premier că în zilele de weekend și în ajunul sărbătorilor de iarnă se atestă un flux sporit de pasageri.

Potrivit lor, pentru a fluidiza traficul, în aceste perioade, este majorat numărul de angajați și sunt utilizate toate pistele de trecere, indiferent de destinația acestora.

Premierul a solicitat angajaților să asigure pe deplin funcționalitatea punctului de trecere, fără a pune presiune pe cetățenii care se reîntorc acasă, turiștii, dar și agenții economici exportatori de mărfuri.

Chicu s-a interesat și de durata în care agenții economici din cadrul ZEL Bălți trec postul vamal, atât la import, cât și la export.

Prim-ministrul a fost informat că pentru facilitarea activității întreprinderilor, aceștia, dar și alți agenți economici sunt asigurați cu un coridor verde atunci când trec frontiera.

Tematic

Premierul Chicu: Căutăm căi alternative pentru aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale
Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință
Tagurile:
Ucraina, satul Criva


Știrile Zilei